XEF 450

Fantic Enduro nudi novi XEF 450 , potpuno novi projekt, rezultat Fantic odjela za istraživanje i razvoj, koji najbolje sažima koncepte agilnosti, upravljanja, raspodjele snage i vučne sile Yamahinog 4-taktnog motora.

Enduro bicikl koji se može pohvaliti snagom, agresivnošću, performansama, svestranošću i kontrolom.Pogonski sklop, ECU, ispušni plin, fenomenalna šasija, zajedno s pažnjom svih njegovih komponenti, čine XEF 450 strojem spremnim za natjecanje u svim uvjetima.


NEVJEROJATAN 4-TAKTNI 450CC

Fantic XEF 450 4T Enduro pokreće moćni 4-taktni Yamaha 450 motor. Mjenjač je 5-brzinski s omjerima posvećenim Enduru, što također omogućuje prijenose na cesti.

Također na XEF 450 upravljanje elektronikom je povjereno Athena-GET upravljačkoj jedinici, koju je razvio Fantic Racing Department. Arrow (ispušni sustav) koji je omogućio daljnje povećanje vrijednosti paketa Fantic.

WIDGET

XEF 450 opremljen je namjenskom aplikacijom ” WiGET “, dostupnom za Android i iOS, pomoću vašeg pametnog telefona možete prilagoditi parametre kontrolne jedinice upravljajući naprednom kartom paljenja i karburacijom. Savršeno rješenje da uvijek imate na raspolaganju idealne postavke za svaki tip terena i svaki tip okoliša. Možete otkriti postavke koje je razvio Fantic Racing ili stvoriti idealno mapiranje za svoj stil vožnje i vaše potrebe. Također možete čitati broj sati motocikla, dodati servisne bilješke, čitati dijagnostiku i pregledavati podatke motora u stvarnom vremenu.

ŠASIJA ZA PROFESIONALNE VOZAČE

Novi XEF 450 jednostavan je i intuitivan. Nevjerojatna agilnost na bilo kojem Enduro terenu, ali i velika stabilnost na brzim stazama. Yamaha perimetarski aluminijski okviri u savršenoj simbiozi s Kayaba ovjesom. SSS (Speed-Sensitive System) vilica od 48 mm s hodom od 310 mm i Enduro postavkama kalibriranim od strane odjela Fantic Racing, prilagođava se različitim stilovima vožnje, pružajući performanse na najvišoj razini. Kayaba mono amortizer (317 mm hoda kotača) zasebno je podesiv za predopterećenje, kompresiju i odskok.

ERGONOMIJA DO MAKSIMUMA

Tanke nadgradnje olakšavaju kretanje na XEF 450 , razvijene su prema specifikacijama naših tvorničkih Enduro vozača, jamčeći trenutni ” osjećaj šampiona “. Prednje i bočne ploče omogućuju slobodu kretanja i kontrolu nad motociklom u svakoj situaciji. Sjedalo je opremljeno presvlakom za visok hvat. Standardna LED svjetla koja osiguravaju izvrsnu vidljivost čak i noću. Spremnik goriva, kapaciteta 7,9 litara, jamči veliku autonomiju. Štitnik rezervoara i rukohvati su standardni.


TEHNIČKI PODACI

Motor

Motor:1-cilindarski 4-taktni, 4-ventila DOHC, tekućinsko hlađenje
Zapremnina:450 cc
IndukcijaInjekcija
Bušenje:97,0 mm
Hod:60,8 mm
Kompresija:13,0:1
Paljenje:TCI
Starter:E-starter
Podmazivanje:Mokri karter
Broj brzina:5
Kvačilo:Multidisc u uljnoj kupki
Homologacija:Euro5
Emisija CO2:93 g/km

Šasija

Okvir:Aluminijski perimetarski okvir
Kut glave upravljača:27,2°
Trag:116 mm
Stražnji okvir:Aluminij
Okretna ruka:Aluminij s različitim poprečnim presjekom i progresivnom polugom
Felge:21×1,60 – 18×2,15
Gume:90/90×21 – 140/90×18
Kočnice:prednji hidraulički disk ø270 mm – stražnji hidraulički disk ø245 mm
Prednji ovjes:KYB ø48 mm, potpuno podesiv, hod opruge 310 mm
Stražnji ovjes:KYB, potpuno podesiv, hod kotača 317 mm

Dimenzije

Dužina:2.175 mm
Širina:825 mm
Visina:1.270 mm
Visina sjedala:955 mm
Međuosovinski razmak:1.480 mm
Težina sa svim tekućinama:119 kg
Kapacitet rezervoara:7,9 l
Motorno ulje:0,95 l